SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY-1) ‘nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girmiştir

23 Temmuz 2022
Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY-1) ‘nde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik, 01 Temmuz 2022 tarih ve 31883 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Pilot lisanslandırmasına ilişkin usul ve esaslar SHY-1 Pilot Lisans Yönetmeliği ile düzenlemektir. Söz konusu Yönetmelik 02 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe girmiştir.
 
Yönetmeliğin ilk yayımından itibaren geçen süre içerisinde, söz konusu Yönetmelikte değişiklik ihtiyacı hasıl olmuştur. Hazırlanan değişiklik Yönetmeliği taslağı ile eğitimini yurtiçinde tamamlayarak pilot lisansı sahibi olanların sayısının arttırılması, yurtdışından alınan lisansların çevrimi için gerekli eğitim ve tecrübe koşullarının belirlenerek uçuş emniyeti seviyesinin arttırılması ve EASA üyesi ülkelerce Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen lisansların kabul edilmemesi nedeniyle ülkemiz aleyhine ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca İdari Yaptırımlar başlıklı 37 nci madde yeniden düzenlenerek, beyan edilmiş eğitim organizasyonları kapsama alınmış, yönetici personel değişikliği ve kontrol pilotlarına uygulanacak idari yaptırımlar diğer mevzuatla da uyumlu olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Yönetmelik İçin Tıklayınız