SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

4. Ulusal Hava ve Uzay Tıbbı Kongresi

26 Ekim 2018

Genel Açıklama

4. Ulusal Hava ve Uzay Tıbbı Kongresi

Etkinlik Tarihi ve Saati

26 - 28 Ekim 2018

Etkinlik Yeri

T.C. Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Üsküdar/İstanbul

Davet Şekli

Resmi Yazı ve Elektronik Posta  

Davetli Sayısı

300

Etkinlik Sorumlusu ve İletişim Bilgileri

Uğur GÜLFİDANGİL
ugur.gulfidangil@sbu.edu.tr
02222204531 dahili 4409

Açıklama

4. Ulusal Hava ve Uzay Tıbbı Kongresi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Hekimliği Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü katkılarıyla 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında T.C. Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Üsküdar/İstanbul’da düzenlenecektir.

Kongre bu yıl “Hava ve Uzay Psikiyatrisi, Psikolojisi ve Nörolojisi” temalarında icra edilecek olup, uluslararası davetlilerin de konuşma yapacağı kongre ilk gününde “Uçucularda Bitkinlik” konusu tüm detaylarıyla incelenecektir. Kongremizde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Sağlık Birimi tarafından güncel mevzuat bilgileri, Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) ve Havacılık Sağlığında Emniyet Performans Göstergeleri konularında oturum düzenlenecektir. Programda yer alacak konuların katılımcıların akademik beklentilerini karşılamanın yanı sıra, güncel gereksinimlerine de cevap verecek nitelikte olmasını hedefliyoruz. Bu yıl ilk defa “Havacılık Tıbbı Bilgi Yarışmasını” icra edeceğiz. Bu yarışma vesilesiyle hep birlikte bilgimizi arttırmayı, eğlenmeyi, konuşmayı ve tartışmayı istiyoruz.

26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek ulusal kongremize katılım kredilendirilerek “Uçuş Tabipliği Tazeleme Kursu” yerine geçecek olup, yetkili uçuş tabiplerin yetkilerinin devamının sağlanması amaçlı bu kongreye katılımları tavsiye edilmektedir. 

Bu kapsamda, Uçuş Tabibi olan olmayan Doktor, Uzman Doktor, Psikolog, Pilot ve konu ile ilgili havacılık sektöründe çalışan ve bu sektöre gönülden bağlı herkesin  katılımı arzu edilmekte olup, kongre katılımı ile ilgili bilgilere  www.uhtk.org  adresinden ulaşılabilmektedir.