SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Oğuz ALDEMİR

Oğuz ALDEMİR 1983 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2006 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde göreve başlamıştır. 2007-2008 yıllarında yedek subay olarak askerlik vazifesini tamamlamıştır. 2008-2009 yıllarında Temel Hava Trafik Kontrol Eğitimini başarı ile tamamlayarak Hava Trafik Kontrolörü lisansı almaya hak kazanmıştır. 2009-2020 yılları arasında Teknik Denetçi olarak Hava Trafik ve Havacılık Bilgi Yönetimi Ünitelerinde denetim görevleri icra etmiştir. Ayrıca, ABD TSA tarafından gerçekleştirilen Temel sivil hava aracı Kaza-Kırım kursunu başarı ile tamamlamış olup 2009-2013 yılları arasında Kaza-Kırım inceleme ekiplerinde görev almıştır.

2020 yılı Mayıs ayında Hava Trafik Yönetimi Müdürlüğüne Müdür Vekili olarak görevlendirilmiştir. 2020 yılı Ağustos ayında Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığına vekaleten görevlendirilmiş olup 2021 yılı Haziran ayında Hava Seyrüsefer Daire Başkanı olarak atanmıştır. 2023 yılı Eylül ayı itibariyle Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görevlendirilmiştir.

Hava Seyrüsefer Hizmetleri alanında Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Hava Seyrüsefer Komitesinin (ANC) teknik panellerinden olan “Hava Trafik Yönetimi Gereksinimleri ve Performans Paneli (ATMRPP)”nde üye olarak, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) Hava Trafik Yönetimi / Hava Seyrüsefer Hizmetleri Teknik Kurulunda (ATM/ANS TeB) gözlemci olarak ülkemizi temsil etmektedir. Bununla birlikte, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL)’nda gerçekleştirilen idari ve teknik toplantılarda/kurullarda ülkemiz temsilini sağlayan heyetlerde görev almaktadır. İngilizce bilmektedir. Evlidir.

Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı, Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı, Havaalanları Daire Başkanlığı ile Antalya Temsilciliği’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görevini sürdürmektedir.