SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uçuşa Elverişlilik Direktifi Yayımlanması Hakkında

8 Eylül 2023
Genel Müdürlüğümüzce, EASA Part-145 yetkili kuruluş olmakla birlikte Genel Müdürlüğümüzden yetkili olmayan bakım kuruluşları tarafından Türk tescilli hava araçlarına uygulanan bakımlar sonrası SHY-CA Yönetmeliği ve ilgili düzenlemelerine uygun olmayan Bakım Çıkış Sertifikası (CRS) beyanı verildiği tespit edilmiştir. Ayrıca bahse konu uygunsuzluklarla ilgili Genel Müdürlüğümüze farklı hava aracı işleticileri ile sektör temsilcilerinden gelen bildirimler olmuştur.
 
Bu sebeple, duyuruda yer alan TR.AD-2023.09-01E numaralı Uçuşa Elverişlilik Direktifi (AD), tüm Türk tescilli hava araçları için, EASA Part-145 yetkili kuruluşlar tarafından bakım hizmeti almış ve uygun olmayan Bakım Çıkış Sertifikası (CRS) beyanı yer alan bakımlara uygulanabilir önleyici ve düzeltici eylemleri içermektedir.
 
Ayrıca, söz konusu TR.AD-2023.09-01E numaralı Uçuşa Elverişlilik Direktifine (AD); Genel Müdürlüğümüz mevzuat sayfası Sektörel Direktifler bölümünden de erişilebilir.
 
Kamuoyuna duyurulur.


Direktif İçin Tıklayınız