SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Operasyonel Emniyet Çalıştayları

3 Ağustos 2015

Çalıştay Adı

ICAO OPERASYONEL EMNİYET ÇALIŞTAYLARI (ICAO OPERATIONAL SAFETY WORKSHOPS)

1. KABİN EKİBİ YETKİNLİK ESASLI EĞİTİMİ (CABIN CREW COMPETENCY BASED TRAINING)
2. UÇAĞI ANORMAL DURUMDAN KURTARMA VE ÖNLEME EĞİTİMİ (AEROPLANE UPSET PREVENTATION AND RECOVERY TRAINING)

Etkinlik Tarihi ve Saati

KABİN EKİBİ YETKİNLİK ESASLI EĞİTİMİ / 03-04 AĞUSTOS 2015 (08:30 - 17:00)

UÇAĞI ANORMAL DURUMDAN KURTARMA VE ÖNLEME EĞİTİMİ / 05 AĞUSTOS 2015 (09:00 – 17:00)

Etkinlik Yeri

WOW Istanbul Hotels & Convention Centre
Yeşilköy Mahallesi Atatürk Cad. 34149 No:15-17-19 Bakırköy, İstanbul

Davet Şekli

E-posta

Başvuru Şekli

Sadece Davetli Kişiler

Davetli Sayısı

120

Etkinlik Sorumlusu ve İletişim Bilgileri

KABİN EKİBİ YETKİNLİK ESASLI EĞİTİMİ İçin:
İbrahim YURDAKUL (Teknik Denetçi)
Mail: ibrahim.yurdakul(at)shgm.gov.tr
Tel: 0 312 203 61 32

UÇAĞI ANORMAL DURUMDAN KURTARMA VE ÖNLEME EĞİTİMİ İçin:
Dilek ERGÜVEN (Kontrol Pilotu)
Mail: dilek.erguven(at)shgm.gov.tr 
Tel: 0 312 203 62 18

Açıklama

Genel Müdürlüğümüz ve Türk Hava Yolları A.O. sponsorluğunda İstanbul’da evsahipliği yapılacak  ve ICAO uzmanlarınca verilecek 3 günlük çalıştayın ilk 2 gününde, Kabin Ekibi Yetkinlik Esaslı Eğitimi Çalıştayı, 3. gününde ise Uçağı Anormal Durumdan Kurtarma ve Önleme Eğitimi Çalıştayı düzenlenecektir.

Kabin Ekibi Yetkinlik Esaslı Çalıştayının hedef kitlesi, havayolu işletmeleri ve eğitim kuruluşları tarafından hazırlanan kabin ekibi eğitim programlarının değerlendirilmesinden ve onaylanmasından sorumlu Otorite personeli ile havayolu işletmelerinde kabin ekibi eğitim programlarının hazırlanmasından ve uygulanmasından sorumlu işletme personeli olarak belirtilmektedir. Söz konusu çalıştay, kabin emniyeti ve kabin ekibi eğitimiyle ilgili ICAO gerekliliklerine genel bir bakış sağlamakta, yetkinlik esaslı kabin ekibi eğitim programının hazırlanması ve uygulanması konusu da dahil olmak üzere kabin ekibi eğitmenlerinin yeterlilikleri ve nitelikleri, eğitim cihazlarının onaylanması gibi eğitim programının önemli başlıkları hakkında bilgiler kazandırmaktadır.

Son yıllarda uçuşta kontrol kaybı (LOC-I) sonucunda ölümlü kazaların sayısındaki artış nedeniyle bir çok kuruluş mevcut eğitim uygulamalarını tekrar gözden geçirmiş, LOC-I olay sayısının azaltılması amacıyla komiteler ve çalışma grupları oluşturulmuştur. Bu çalışmalar sonucunda söz konusu hadiselerin yaşanmaması adına bir çok tedbirler alınmaya başlanmış ve ICAO ile FAA’nın ortak çalışması sonucunda Doc 10011 (Manual on Aeroplane Upset Preventation and Recovery Training) hazırlanmıştır. Uçağı Anormal Durumdan Kurtarma ve Önleme Eğitimi (UPRT) Çalıştayının amacı Otoriteler, havayolları ve eğitim kuruluşları için yeni UPRT gerekliliklerinin çıkarımlarını ana hatlarıyla özetlemek ve bu sonuçların pratikte uygulanmasını sağlamak olarak belirlenmiştir. Çalıştayın hedef kitlesinde; uçuş emniyet ve operasyon uzmanları, havayolu uçuş ekibi eğitim müdürleri ve uçuş ekibi eğitim kuruluşları yer almaktadır.

Çalıştay Programı